Verband tussen vitamine C en het coronavirus
Het is belangrijk om te vermelden dat het persbericht erkent dat een vroege toepassing van vitamine C een sterke antioxidante werking kan hebben, de weerstand kan opbouwen en ontstekingsreacties kan reduceren.
Het medische team geeft aan dat hun ervaringen uit het verleden hebben aangetoond dat een hoge dosis vitamine C niet alleen de antivirale niveaus (ofwel de weerbaarheid tegen virusinfecties) kan verbeteren, maar alsmede acute longbeschadiging en acute ademnood kan voorkomen en behandelen.
Dit zijn logischerwijs veelbelovende bevindingen! In de volgende alinea gaan wij nader in op het inzetten van een hoge dosis vitamine C tegen het coronavirus.
Een hoge dosis vitamine C tegen het coronavirus
Ook heeft de Shanghai Medical Association (SMA) in China een consensus gepubliceerd over de uitgebreide behandeling van coronavirussen. De SMA beveelt, op basis van een studie van meer dan 300 klinische patiënten en ontwikkeld door 30 experts in de strijd tegen de longontstekingen die verband houden met het nieuwe coronavirus, een hoge dosis vitamine C aan voor zelfs de meest lichte infectie met een coronavirus.
De aanbevolen dosis, zoals in de consensus te lezen valt, is 50 tot 100 mg per kilogram lichaamsgewicht per dag. Voor ernstig zieke patiënten wordt tot 200 mg per kilogram lichaamsgewicht per dag geadviseerd.
Hooggedoseerde vitamine C-therapieën mainstream?
Naar aanleiding van deze ontwikkelingen hebben sommige natuurlijke gezondheidswebsites ervoor gekozen om het feit te negeren dat het persbericht van het Xi’an Jiaotong University Hospital eveneens de mogelijke bijwerkingen van een vitamine C-behandeling aankaart.
Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan een hoge dosis vitamine C die nierstenen kan veroorzaken. De desbetreffende natuurlijke gezondheidswebsites denken namelijk dat het vermelden van de mogelijke bijwerkingen van een hoge dosis vitamine C afbreuk kan doen aan het verhaal.
Deze gezondheidswebsites vermelden evenmin dat de consensus van de SMA ook geneesmiddelen en andere supplementen aanbeveelt voor de behandeling van het nieuwe coronavirus COVID-19. Hoewel je wellicht hun redenering snapt, in die zin dat de bijwerkingen (ofwel de negatieve aspecten) afbreuk kunnen doen aan het positieve natuurlijke gezondheidsthema van het verhaal, zien zij niet in dat eerlijkheid en transparantie van belang is om hooggedoseerde vitamine C-therapieën mainstream te krijgen.
Dit lijkt minder betrekking te hebben op andere therapieën met andere vitaminen, zoals het coronavirus met vitamine D tegengaan. Daar zijn de meeste onderzoekers en gezondheidswebsites erg positief over.
Verklaring Xi’an Jiaotong University Second Hospital
Een officiële en tevens geverifieerde verklaring van het Xi’an Jiaotong University Second Hospital omtrent dit onderwerp luidt als volgt:
“Een hoge dosis vitamine C tegen het coronavirus (COVID-19)
Tijdens de middag (20 februari 2020) herstelden nog eens een viertal patiënten met een ernstige nieuwe coronavirale longontsteking uit de C10 West Ward van Tongji Hospital. Daarnaast zijn recentelijk een achttal andere patiënten uit datzelfde ziekenhuis ontslagen. Een hoge dosis vitamine C leidde tot veelbelovende klinische resultaten. Wij zijn van mening dat bij ernstig zieke patiënten – die besmet zijn met het coronavirus COVID-19 – de behandeling met vitamine C zo spoedig mogelijk na opname in het ziekenhuis moet worden gestart.”
Verder komt in het statement het volgende aan bod:
“Een tijdige en adequate toepassing van grote doses vitamine C kan namelijk een sterke antioxidante werking hebben en ontstekingsreacties reduceren. Tal van onderzoeken hebben volgens ons aangetoond dat de dosis vitamine C veel impact heeft op het effect van de behandeling. Niet alleen kan een hoge dosis vitamine C de antivirale niveaus verbeteren, maar kan het alsmede blijvende longschade en ademnood helpen te voorkomen.”
Volgens recente inzichten lijkt er ook een link te zijn tussen een vitamine K tekort en het coronavirus. Het is dus raadzaam om een tekort aan vitamine K te voorkomen.